Thursday, 18 April 2013

Valkoisin siivin Kemiin ja Meri-Lappiin!Merihovin henkilökunta tekee jatkuvasti yhteistyötä Meri-Lapin alueen matkailutoimijoiden kanssa. Alueen matkailua pyritään kasvattamaan sekä kehittämään yhdessä kestävän kehittämisen toimintaperiaatteilla. Kehitysprojektissa tavoitteina ovat mm. saavutettavuuden parantaminen sekä viipymän kasvattaminen. Alueellamme halutaan säilyttää sekä kehittää jo olemassa olevia kulkuyhteyksiä. Tämä asia on nyt nostettu esille Meri-Lappi lentoon tapahtumassa, jonka järjestäjänä toimivat Flybe, Finavia ja Kemi-Tornion alueen kehittämiskeskus ry.


Martti Ruotsalainen toimii kehittämiskeskuksen toimitusjohtajana. Hänen ja kaikkien alueen toimijoiden sekä asukkaiden yhteinen huoli on hyvien lentoyhteyksien ylläpitäminen sekä kehittäminen Kemi-Tornion alueella.

” Haluamme yhdessä lentoyhtiö Flybeen ja Finavian kanssa, että jatkossakin  Kemi-Tornio alueen asukkaat, matkailijat sekä yritysten edustajat pääsevät lentämään omalta kentältä vaivattomasti ja luotettavasti. Tarkoituksemme on saada talousalueemme sekä Ruotsin lähialueidenkin ihmiset hyödyntämään entistä enemmän Kemi-Tornio lentokentän tarjoamia palveluita.” : Ruotsalainen selventää.

Meri-Lapin alueen kaupunkikeskittymä on vetovoimainen talvimatkailukohde sekä huomionarvoinen asia on sekin, että Kemi-Tornion talousalue tuottaa kahdeksan prosenttia koko Suomen viennistä, joten myös teollisuuden alalle lentoliikenteen toimivuudella on suuri merkitys.

”Kesä matkailunkin kasvattamiseen tarvitsemme mm. nykyistä parempia lentoyhteyksiä sekä kesätuotteiden kehittämistä. Talven kärkituotteiden kysyntä on ollut kasvussa ja esimerkiksi Jäänmurtaja Sampolla ja Lumilinnassa on tänä vuonna vieraillut yli 100.000 turistia ja heistä merkittävä osa ulkomaalaisia.”

Kesäisin Kemi, kuten koko Meri-Lapin alue näyttää ihan erilaiset kasvot kuin talvisaikaan.

”Monipuoliset kesätapahtumat, saaristoristeilyt ja ostosmatkailukohteet, kaunis luonto soineen, meri, joet, Suomen ja Ruotsin raja-alueet saavat oman väkemme, ja erityisesti myös alueellemme tulevat matkailijat viihtymään Kemi-Tornio alueella ja tulemaan tänne toistekin. Tekemistä ja tutustumiskohteita riittää sekä tasokkaita palveluja ja majoitusvaihtoehtoja on runsaasti tarjolla.” 

Vaikka kesämatkailua tulee kehittää jatkuvasti, Ruotsalainen näkee Kemi-Tornion kesässä monia hyviä puolia jotka antavat lisäarvoa niin alueen asukkaille sekä täällä vieraileville matkailijoille.

Meri-Lappi lentoon tapahtumasta pääsee lukemaan lisää täältä.

Merihovi toivottaa myös kaikki tervetulleeksi koko perheen tapahtumaan! Tuetaan yhdessä Kemi alueen matkailua ja pidetään alue elinvoimaisena.

No comments:

Post a Comment